Kubio P - a közterületek tisztántartásáért

 

A közterületeken, tereken, utcákon is lehetőség van a környezettudatos, szelektív hulladékgyűjtésre. Ehhez csak arra van szükség, hogy a különböző hulladékfajták gyűjtéséhez külön edények, azaz kukák legyenek elhelyezve. Önmagukban a kukákat közterületen elhelyezni nem túl esztétikus, és nem is túl biztonságos. A kukákat akár még a szél is felboríthatja, de a vandalizmus és a guberálás is gondot okozhat.

Erre a problémára kínál megoldást a Kubio Public - közterületi kukatároló.

A betonvázas kukatároló nagy súlyánál fogva nagyon stabil. Telepítéskor egy darus teharautóval könnyen telepíthető, de emberi erővel szinte elmozdíthatatlan. A kukatároló felső részére szerelt masszív bedobónyílásokon a különböző hulladékfajták a megfelelő edénybe dobhatók, de a guberálást már megnehezítik. 1, 2, vagy 3-ajtós kivitelben is készülhet, azaz 1, 2, vagy 3 kuka elhelyezhető benne. A kukák mérete lehet 120, vagy 240 literes is. Az ajtók természetesen zárhatók, így a kukákhoz csak az arra feljogosított személyek, azaz a közterületet üzemeltetők férhetnek hozzá.

 

 

Kubio Public közterületi kukatároló

 A városüzemeltető cégek dolgát a nagyobb űrtartalmú Kubio kukatárolók jelentősen megkönnyítik. A szokásos, köztéri hulladékgyűjtők térfogata általában jóval kisebb, 30-40 literes. Egy ekkora szemetes gyorsan, akár 1-2 óra alatt is megtelik, azaz a közterület fenntartójának ezeket naponta üríteni kell. A Kubio kukatárolóban elhelyezett kukák ennél sokkal nagyobb kapacitásúak, 120, vagy 240 literesek, így sokkal ritkábban kell azokat üríteni.

A hulladékfajták feltűnő megjelölése segít a helyes használatban, illetve ösztönzőleg hat a környezettudatos, szelektív gyűjtésre.

 

Szelektív feliratok a Kubio kukatárolón

 

A kukatárolók betonfelületei különböző színűek lehetnek. Gyártható natúr, látszóbeton felületű kialakítással, vagy anyagában színezett betonfelülettel, de az utólagos festés, felületkialakítás is megoldható.

Az ajtók, bedobónyílások mind horganyzott acél anyagúak, tartós, elektrosztatikus porszórással festve. A festés a RAL-színskála bármilyen színében megrendelhető, így a környezetébe harmonikusan illeszkedő, esztétikus tárolók valósíthatók meg.

A hulladékfajták megjelölésére használt dekoratív feliratok, piktogramok egy további lehetőséget adnak az egyedi, ízléses kialakításra.

 

 

Kubio feliratok